Anotació

Una tortuga a la paret.

El cercar fòssils a les rajoles és un hobbi que et permet matar la monotonía quan vas pel carrer, però  arriba un moment en que et trobes molt encasillat, veient sempre el mateix tipus d’organismes que es repeteixen paret rera paret, pedrís rere pedrís, sempre t’agradaria fer un salt més enllà,però res s’hi pot fer, el que veus és el que hi ha. Tot I això a alguns llocs poses una mica més d’atenció, saps el perquè busques a aquests materials, ja els coneixes, el que en futbol s’enten com jugar a casa…
Hi ha materials que malgrat ser els teus favorits, són monòtons a morir, no tens ni tansols nummolits per a distreure la vista mentre busques perque ja són extingits, alla no toca… Però de vegades, quan menys t’ho penses, tens una sorpresa, un dia, cansat de treballar amb un fred intens que et cala els òssos…walà…. la recompensa a la recerca d’anar mirant parets i terra mentre es mostra a una paret qualsevol, increïblement  invisible per al reste de vianants.
El fòssil de la foto, de 23Cm de secció (aprox), forma part d’un dels blocs que conformen el murs externs d’una casa, i per tant és un element més d’un paissatge urbà. Ens agradaria aprofundir més, però aquest cop els autors d’aquest blog hem decidit no donar la localització d’aquest excel·lent fòssil per a garantir la seva protecció, alhora que s’ha avisat a les autoritats d’aquesta localitat.

En principi no podem determinar amb fiabilitat absoluta aquest fòssil donat que caldria delimitar-lo més, tot i que a primer cop d’ull, per la seva morfologia, sembla que podría tractar-se d’una tortuga.
Pel contexte i més probable procedència dels materials constructius cal pensar que poden correspondre al periode Oligocè, és a dir al voltant dels 30 milions d’anys.

Fossil: Testudine
Periode: Oligocè
Antiguitat: 30- 35 Milions d’anys
Agraïments als companys Marcos, Dani, Aleix i les maríes que m’han ajudat a confirmar-me un diagnòstic que deia clar però em semblava increíble però llògic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s