Perquè els autors de RAJOLES considerem les rajoles un patrimoni dispers?

Les rajoles en principi solament això, rajoles, persones anònimes les van triar amb més o menys gust posant-les al nostre voltant sense concert  i amb diferents motivacions que van des del criteri personal passant pel preu i les modes.

Aquest mosaic dissonant fruit de diferents èpoques  ha conformat un entorn variat entre el kistch i el màgic, els 70 i el modernisme passant per l’edat mitjana.

Les rajoles acompleixen una funció important de comfortabilitat al caminar reduint les probabilitats de torçades de turmell i millorant la higiene de les nostres ciutats al facilitar la neteja i evitar l’enfangat i les polsegueres del substrat nu sense enrajolar. Són resistents, molt resistents, expressen el nostre caràcter, la nostra cultura i la nostra història a qui les vulgui entendre.

En aquesta primera edició volem centrar-nos en una vesant desconeguda per quasi tothom utilitzant les rajoles de materials sedimentaris com a introducció a la paleontologia cercant els fòssils que puguin contenir a la seva matriu.

La peleontologia és més que una ciència, és una fusió de disciplines, integradora de la biologia i la geologia  per a localitzar i estudiar els fòssils amb tentacles a algunes altres com la física, l’ecología i la restauració (no HORECA).

Volem potenciar amb aquest bloc molt aquesta vesant,  però no solament ens volem quedar aquí, desitgem també mostrar aquells arcs inclosos en parets fruits del reciclatge intel·ligent, escuts, marques d’artesans, ceràmiques, fins i tot rajoles de iaia que desapareixen constantment davant una presió d’enderrocament per crèixer en verticalitat. A part dels paleontòlegs volem també despertar les ganes d’explicar d’aquells coneixedors de la ceràmica, estudiosos de la rajola catalana i arqueòlegs inquiets.

Toni

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s